Серина Уилямс не даде шанс на Виктория Томова

OFFNews 04 юли 2018 в 20:11 5322 0

Първата ни ракета Виктория Томова приключи дебютното си участие в основната схема на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" в Лондон.

В среща от втори кръг 23-годишната софиянка отстъпи пред бившата номер 1 в света и 7-кратна шампионка в английската столица Серина Уилямс след 1:6, 4:6 за малко повече от час игра. Двубоят на Централния корт не започна добре за българката, която трябваше да спасява точка за пробив още в първия си сервис гейм.

Въпреки че удържа подаването си, малко по-късно Томова допусна пробив, който бе затвърден от Серина за 3:1. До края на сета 36-годишната американка контролираше събитията на корта и спечели с категоричното 6:1. Вторият сет се разви по сходен сценарий.

Бившата номер 1 проби за 2:1, а след това затвърди преднината си. Серина продължи да диктува играта и в крайна сметка се поздрави с успеха след 6:4 в своя полза. В следващия кръг носителката на 23 титли от Шлема ще играе срещу победителката от двубоя между Кристина Младенович (Франция) и Татяна Мария (Германия).

С отпадането на Виктория Томова приключи българското участие в Лондон, след като най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още на старта след загуба от Стан Вавринка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови