Пиронкова срази бивша №1 в света и е в третия кръг на US Open

OFFNews 03 септември 2020 в 20:17 4572 2

Снимка BGNES

Бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова продължава с изумителното си представяне след завръщането на корта след повече от тригодишна пауза.

32-годишната пловдивчанка се класира за третия кръг на US Open, след като елиминира сензационно бившата номер 1 в света и поставена под номер 10 в основната схема испанка Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:3 за един час и 25 минути игра.

„Беше много трудно да вляза в мача, да настроя играта си спрямо нея. Опитах се просто да се боря за всяка една точка, да остана в сета и да вкарвам топката в корта възможно най-често, за да я карам да играе. Наистина съм много, много щастлива, че намерих пътя към победата в мача“, каза Пиронкова след победата.

„Това е едно от нещата, които най-много ми липсват – да играеш пред голяма публика, тази атмосфера не можеш да изпиташ никъде другаде. Със сигурност поех някои рискове да дойда тук, имайки предвид, че US Open е първият ми турнир от три години, но в същото време бях много развълнувана от това, че ще изляза отново на голямата сцена и тази мотивация ме движеше напред“, каза Пиронкова за празните трибуни.

Пиронкова не скри, че не е имала особено очаквания от първото си участие на такъв голям турнир. “Но подобни резултати са добре дошли. Затова се завърнах – за големи мачове на голямата сцена", каза тя.

В следващия кръг тя ще се изправи срещу Дона Векич. По-късно в програмата при мъжете първата ракета на България Григор Димитров излиза на корта срещу унгареца Мартон Фучович. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

2

No matter what

04.09 2020 в 14:56

Браво, грандиозен успех за Цвети!

4000

1

Amor

04.09 2020 в 14:49

Браво, момиче! Що нямахме повече такива спортисти в клетата ни родина?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!