Пиронкова е оптимист за класирането си в Мелбърн

OFFNews 11 януари 2021 в 11:40 3125 0

Първата ракета на България Цветана Пиронкова изрази оптимизъм, че ще преодолее квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис и ще се класира за основната схема, която започва на 8 февруари в Мелбърн.

"Здравейте на всички! Много съм щастлива, че записах първата си победа за сезона, тук на кортовете в Дубай. Ще се опитам да продължа по същия начин и ще се постарая да се видим в Мелбърн", каза спортист №1 на страната пред официалните профили на Australian Open в социалните мрежи, цитирана от БНР.

33-годишната пловдивчанка вчера разгроми японката Киока Окамура с 6:0, 6:1 за 70 минути, като спечели първите седем гейма в мача.

Следващата съперничка на №21 в схемата на пресявките Пиронкова е отново от Азия. Във втория кръг утре тя ще играе с левичарката На-Ле Хан от Южна Корея.

Цвети има 12 участия в основната схема на турнира от Големия шлем в Мелбърн, като осем пъти е достигала до втория кръг. Точно при дебюта си на Откритото първенство на Австралия през 2006 година тя записа първата си голяма победа, като отстрани Винъс Уилямс след обрат с 2:6, 6:0, 9:7.

В понеделник започва участието си в квалификациите за Australian Open и втората ни ракета Виктория Томова. Поставената под №24 софиянка се изправя срещу участващата с "уайлд кард" австралийка Шарлота Кемпениърс-Поч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови