Организаторите на Откритото първенство по тенис на Австралия се подготвят за турнир при закрити врата

OFFNews 07 април 2020 в 09:55 2176 0

До Откритото първенство на Австралия през 2021 година има много време, но организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем вече обмислят най-лошите възможни сценарии за провеждането му, в случай че пандемията от коронавирус все още не е отшумяла.

Сред обсъжданите мерки влиза провеждането му без публика, както и поставянето под карантина на играчите от чужбина. По принцип участниците отиват в Австралия поне месец преди надпреварата в Мелбърн, така че за тенисистите от елита един по-продължителен престой няма да е проблем.

Трудности ще срещнат участниците в квалификациите, които трудно биха си позволили такъв разход. Към днешна дата тенисът е прекратен до 13 юли, като пропаднаха изцяло сезоните на клей и трева. Под въпрос остава провеждането на Ю Ес Оупън.

В момента границите на Австралия са затворени като мярка срещу разпространението на заразата.

"Все още не знаем кои от мерките все още ще са в сила след девет месеца, но сме длъжни да обмислим всички сценарии. Играчите може да прекарат карантина в определени хотели в Мелбърн, след което да бъдат пуснати свободно да се придвижват.

Ако все още има забрана за събиране на хора, то работим върху възможността за провеждане на турнира без публика", коментира директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови