Ноле ще е съперникът на Гришо за титлата в Париж

OFFNews 04 ноември 2023 в 21:51 3338 0

Ноле
Ноле срещу Гришо - един мечтан финал!

Най-великият в историята на тениса, водачът в световната ранглиста Новак Джокович ще бъде съперник на българина Григор Димитров във финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж.

Във втория полуфинал от програмата сърбинът, който е шесткратен шампион в зала "Берси", се наложи трудно с 5:7, 7:6(3), 7:5 над руснака Андрей Рубльов след точно 3 часа игра.

Двубоят започна с пробив в първия гейм в полза на Джокович и изглеждаше, че сърбинът няма да има никакви проблеми да запише четвъртата си поредна победа над този съперник.

Петият в схемата Рубльов обаче отговори с връщане на пробива още в следващия гейм, след което дори получи игрово предимство.

Руснакът пропусна три поредни възможности за пробив в осмия гейм, но в 12-ия успя да запише такъв, след като Джокович пробва скъсен бекхенд, който обаче не достигна дори до мрежата. Така час след началото на мача Рубльов взе сет аванс.

Рубльов започна по-мотивирано и във втория сет, но не успя да направи пробив. Постепенно Джокович изравни играта и прати изхода на сета в тайбрек. В него сърбинът бе по-добрият играч на корта и изравни сетовете след 7:3.

В третия сет инициативата вече бе на страната на по-опитния тенисист. 36-годишният Джокович поставяше Рубльов под все по-голям натиск и накрая руснакът се пречупи. В 12-ия гейм той направи двойна грешка при първия мачбол за Джокович, което класира сърбина на финала.

По-рано днес за финала се класира и Димитров, който спечели също в три сета срещу Стефанос Циципас от Гърция.

Досега Димитров и Джокович са играли 12 пъти един срещу друг, като в 11 от тях победител е бил сърбинът. Две от тези срещи са били в Париж, като и в двата случая - през 2016 и през 2019 година, победител е световният номер едно, припомня БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика