Наоми Осака се класира за третия кръг в Австралия, предстои ѝ емоционален сблъсък

OFFNews 22 януари 2020 в 13:22 2710 0

Шампионката Наоми Осака продължава защитата си на титлата от турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, след като записа победа с 6:2, 6:4 над Женг Сайсай от Китай за 82 минути и се класира за третия кръг.

Представянето на японката в мача обаче ще се запомни най-вече с действията й в началото на втория сет. След като допусна пробив в третия гейм на частта, тя си хвърли ракетата, заби топка в корта и след това изрита ракетата си. Това обаче явно й повлия, тъй като Осака веднага направи брейк в подаването на китайката.

В третия кръг Осака ще се изправи срещу младата сензация Кори Гоф, която победи трудно Сорана Кърстя с 2:1 за малко над два часа игра. 

Двете отново ще играят една срещу друга. Това безспорно връща емоционални спомени сред феновете за последния им мач на турнира US Open, в който станаха свидетели на много емоции след края на срещата.

Тогава Осака се наложи над Гоф с 6:3, 6:0. След срещата двете трогнаха с откровеното си поведение. Японката накара талантливата американка да остане заедно с нея на корта, за да дадат общо интервю. Това доведе до бурни аплодисменти от трибуните и сълзи от страна и на тенисистките.

"След като се здрависах с нея, видях, че започва да плаче. Това ми напомни колко е млада. Исках да държи главата си високо вдигната, не да напуска корта тъжна. Искам да знае колко много е постигнала, а все още е толкова млада", сподели тогава Осака.

Серина Уилямс пък също се класира за третия кръг на тунира. Американката направи това по изразителен начин, след като победи с 6:2, 6:3 словенката Тамара Зиданшек в първия двубой от програмата на вечерната сесия на "Род Лейвър Арина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови