Надал се оплака от настилката в Мелбърн

OFFNews 24 януари 2018 в 09:24 6321 0

Световният номер 1 Рафаел Надал се оплака от настилките в Мелбърн ден, след като беше принуден поради контузия да напусне надпреварата.

Испанецът се отказа в началото на петия сет срещу Марин Чилич по време на мача си от четвъртфиналите. Въпреки че Краля на клея не защити точките си от миналата година, когато игра финал, той ще запази първото място в световната ранглиста.

Очаква се Надал да се завърне на корта след около три седмици. Това се разбра, след като той мина на обстоен преглед и му бе направена снимка. Травмата е на мускул на бедрото на десния крак. Той ще се върне в Испания и ще се концентрира върху физиотерапия.

"Някой, който управлява тура, трябва да се замисли малко за това, което се случва. Прекалено много тенисисти започнаха да се контузват", сподели Рафа. Миналата година голяма част от сезона пропуснаха доста от водещите тенисисти поради контузии, като сред тях бяха Анди Мъри, Новак Джокович и Стан Вавринка.

"Не знам дали ръководителите не трябва малко да се замислят за здравето на играчите. В момента играем, но има живот и след тениса. Не знам дали ако продължаваме да играем на тези толкова, толкова твърди настилки, какво ще се случи в бъдеще", допълни Краля на клея.

Междувременно Хьон Чун стана първият кореец на полуфинал на турнир от Големия шлем. 21-годишният талант, който е 58-и в света, се справи с една от другите изненади на турнира - Тенис Сандгрен, като го победи с 6:4, 7:6(5), 6:3. Чун очаква победителя от двубоя между Роджър Федерер и Томаш Бердих в битката за място на финала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови