Надал мина под ножа, пропуска финалите в Лондон

OFFNews 06 ноември 2018 в 12:01 1445 0

Испанецът Рафаел Надал ще пропусне финалите на АТР в Лондон, които започват в края на седмицата. Една от причините е травма в глезена, заради която снощи е претърпял операция, която е продължила 35 минути. Освен това, испанецът има и контузия в областта на корема.

"Рафа премина артроскопия на десния глезен. Интервенцията беше проведена съвместно с доктор Виларо," заяви дългогодишният лекар на Матадора - доктор Анхел Руис Которо.

Матадора ще бъде заменен от Джон Иснър в Лондон. Това означава, че Новак Джокович ще завърши годината под номер 1 в световната ранглиста без значение от развоя на турнира в Лондон.

Именно Надал бе единственият тенисист, който можеше да го свали от върха. Финалният турнир на АТР е едно от малкото топ състезания, които Рафа никога не е печелил.

Той е пропускал тази надпревара общо шест пъти. В последните години шест титли има Роджър Федерер, Новак Джокович е с пет, а Анди Мъри има един трофей.

Интересното е, че Надал има само един завършен турнир на твърди кортове през 2018 и го е спечелил - "Мастърс 1000" в Торонто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови