Легенда в тениса: Не вярвам Григор да бие поред Надал, Федерер и Зверев

OFFNews 28 август 2017 в 13:01 2320 0

Легендата на световния тенис и настоящ експерт на телевизия "Евроспорт" Матс Виландер изрази съмнение, че Григор Димитров ще вдигне трофея от Открито първенство на САЩ, тъй като жребият го изпрати в труден поток, като на четвъртфиналите може да срещне номер 1 в света Рафаел Надал, а след това евентуално Роджър Федерер и Александър Зверев.

Димитров е поставен под номер 7 на турнира от Горлемия шлем в Ню Йорк, като ще стартира в първия кръг срещу чешкия квалификант Вацлав Шафранек.

"Григор Димитров демонстрира чудесен тенис първо на Откритото първенство в Австралия, а сега и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна възможност за него. Очевидно е, че играта му се разви много през тази година и сега, при отсъствието на някои от най-големите, той ще има много добри шансове да стигне до финалната фаза на турнира.

Не ми се вярва, че Григор Димитров може да победи последователно Надал, Федерер и Зверев. Въпреки огромния си талант, Димитров е известен точно със своята психическа неустойчивост. Това е големият му недостатък, който го проваляше толкова често досега.

Той трябва да намери възможно най-добрата психологическа нагласа, която да сваля напрежението от него, но не дотам, че да го направи разсеян и небрежен. Трудно е, но ако веднъж успее да го постигне, ще стане сериозна заплаха за най-големите.

Началният удар трябва да стане негово оръжие, което ще му позволи да печели повече лесни точки. Нямам предвид задължително да прави асове, а по-скоро да намери начин да печели по-лесно геймовете, в които е на сервис.

Хубавото на мъжкия тенис в момента е, че в мига, в който някой от големите четирима не е на сцената, се появяват по-младите играчи, които веднага са готови да се борят за място на върха. И все пак е тъжно, че никой от тях все още не е печелил турнир от Големия шлем", сподели експертът на Евроспорт и водещ на популярното предаване "Гейм, Сет и Матс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови