Контузия спря Григор Димитров в 1/4-финалите на Откритото на Австралия

OFFNews 16 февруари 2021 в 08:49 2883 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Българинът отстъпи пред руската сензация Аслан Карацев след 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 и отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем на крачка от полуфиналите.

Димитров получи контузия в гърба в началото на третия сет, което предреши изхода на мача. Сервисът му стана по-слаб, той започна да се движи трудно на корта и демонстрираше желание да приключва бързо разиграванията, което доведе до много неточности.

Руснакът вече влезе в историята като най-нискокласираният в ранглистата четвъртфиналист в турнира от 30 години насам и е едва третият квалификант, достигал до този етап.

Двубоят на "Род Лейвър Арина" започна добре за Карацев, който проби за преднина от 2:1, но след това Димитров влезе в добра серия и спечели пет поредни гейма, за да затвори първия сет в своя полза.

Българинът имаше седем възможности за пробив в откриващите два сервис гейма на руснака във втората част, но не успя да реализира нито една от тях. Двамата си размениха по един пробив, преди Карацев отново да вземе подаването на Григор в деветия гейм, след което да затвори сета на собствен сервис и да изравни резултата.

В третия сет Димитров започна да показва сериозни признаци на физически дискомфорт, като на практика подари последните три гейма на съперника си, без да играе, за да може да влезе в съблекалнята за медицински тайм аут преди началото на четвъртата част.

Проблемът бе в областта на кръста и гърба, като не позволяваше на Димитров да се движи свободно. При подновяването на мача Григор изглеждаше малко по-добре, но очевидно бе далеч от най-доброто си състояние.

Той все пак не се отказа и довърши мача, като успя да запише още два гейма на сметката си, преди да се стигне до крайното 6:2, 4:6, 1:6, 2:6 след два часа и половина игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови