Кайл Едмънд отне мечтата на Григор Димитров за титла от Australian Open 2018

OFFNews 23 януари 2018 в 08:38 9208 4

Мечтата на Григор Димитров за титла от Откритото първенство на Австралия през 2018 г. бе отнета от Кайл Едмънд. 23-годишният британец - №49 в света, победи в четири сета с резултат 4:6, 6:3, 3:6 и 4:6 първата ни ракета и трети в света тенисист.

Четвъртфиналният двубой продължи два часа и 49 минути и бе третият в дневната програма на централния корт „Род Лейвър Арина“.

Той изпрати на полуфинал британеца, който ще се изправи срещу световния номер 1 Рафаел Надал или Марин Чилич, които играят във вечерната сесия.

Миналогодишният полуфиналист Григор Димитров напуска надпреварата, а следващият му турнир е на родна земя – в София, през февруари.

Първи сет

Едмънд започна със силен натиск още от първия гейм и успя да пробие подаването на Григор – 0:1, а своя взе на нула – 0:2. Лошото начало не уплаши Димитров и той бързо намали преднината – 1:2. Не успя да пробие следващото подаване на съперника, но взе своето, без да му даде и точка - 2:3. Двойна грешка на Едмънд в шестия гейм изравни резултата - 40:40, и отвори възможността за връщане на пробива. Две топки в аут и той беше факт - 3:3. След комфортен седми гейм за Григор такъв последва и за 23-годишния британец, роден в Йоханесбург и живеещ в Бахамските острови - 4:4. Следващото предизвикателство за българина дойде в деветия гейм, когато Едмънд получи две точки за пробив и се възползва от втората - 5:4. Шест минути и половина по-късно, след няколко опита за пробив, британецът се наложи и спечели сета - 4:6.

Втори сет

Началото на втория сет също предложи пробив. След сервис гейма си Григор спечели и подаването на съперника - 2:0. За малко да загуби подаването си на нула в третия гейм, но Григор съумя да спечели пет поредни точки за 3:0. Много трудно Едмънд спечели първия си гейм - 3:1. Той взе още два и това бе всичко в сета - 6:3 за Димитров.

Трети сет

По-различен бе третият сет в сравнение с първите два - с по-интересни разигравания, с майсторски спечелени точки и без ранни пробиви. Двойна грешка обърка играта на Григор в ключов момент и подари осмия гейм на Едмънд. Българинът я допусна при 30:40 и след нея резултатът стана 3:5. Димитров не успя да върне пробива и сетът отиде в сметката на британеца - 3:6.

Четвърти сет

Сервис гейм след сервис гейм, без пробиви - така се развиваше мачът в четвъртия сет през първите 4 гейма. В петия пробивът дойде и бе в полза на Едмънд. Григор обаче веднага го върна и резултатът отново бе изравнен - 3:3 гейма. След 4-минутна битка на корта и седмият гейм бе за Григор, който поведе с 4:3. Едмънд изравни, но проби отново подаването на Григор (4:5) и спечели последния гейм, сета и мача след общо два часа и 49 минути.

Най-важното беше да се справя с нервите си, да се концентрирам, каза щастливият Едмънд след мача. Чест е да бъда част от тази елитна група, заяви роденият в Йоханесбург и живеещ в Бахамските острови играч по повод останалите тенисисти, достигнали това ниво в първия турнир от Големия шлем за 2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

23.01 2018 в 10:13

Писна ми от преразказвачи на мача минута по минута. Що за импотентност журналистическа. Къде се провел мача, кой поред бил и колко часа и минути продължил. Ако ви стиска коментирайте, ама не би. При Гришо има проблем от началото на сезона. Или е с друга схема на подготовка, или контузия или някакъв друг проблем. Тегаво вървят мачовете му дори и със слаби противници - препратка Брисбън и началото на АО. Каква е причината - тук е интересното. Другото е елементарно и аматьорско.