Григор се срина жестоко срещу испанец в Париж

ОFFNews 02 юни 2017 в 14:55 7446 1

Григор Димитров превръща тоталните сривове в свой патент тази пролет. За пореден път българинът демонстрира странния си характер на корта в третия кръг на "Ролан Гарос". Гришо падна от испанеца Пабло Кареньо Буста с 5:7, 3:6, 4:6 за малко над два часа на корта.

Всичко в нашето момче се пречупи в първия сет, когато водеше 4:1 и играеше страхотно. 14-минутният шести гейм обърна нещата - двойна грешка от Гришо сложи край и Кареньо Буста проби, след което стопи разликата и поведе в резултата с 4:5. Асове помогнаха на Григор да спечели на нула петия си гейм и изравни - 5:5, но това беше и последният му гейм в сета. След час и три минути испанецът спечели сета със 7:5.

После Гришо бе неузнаваем.

Забележете, само до средата на втория сет нашето момче вече беше натрупало 30 непредизвикани грешки. Наистина, тотален срив, който за първи път видяхме на Мастърса в Мадрид.

Българинът пропусна да запише рекорд и за първи път в кариерата си да достигне осминафиналите на Откритото първенство на Франция. По този начин Димитров няма да може да се изкачи до топ 10 след надпреварата от Големия шлем.

В следващата фаза Кареньо Буста ще срещне петия в схемата Милош Раонич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови