Григор Димитров продължава напред в Мадрид

OFFNews 04 май 2022 в 22:33 2736 0

Снимка Getty Images

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Българинът се наложи лесно с 6:0, 6:3 срещу Диего Шварцман.

Димитров лесно поведе в резултата, постигайки три пробива в първия сет срещу 13-ия поставен аржентинец.

Във втората част най-добрият български тенисист отново демонстрира силен начален удар и се възползва по най-добрия начин от множеството грешки, допуснати от Шварцман.

Хасковлията постигна пробив за 2:1 във втория сет, за да спечели с крайното 6:3 след 70 минути на корта и първия си мачбол.

Димитров, който спечели всичките си сервис геймове, има три победи в общо четирите си двубоя срещу Диего Шварцман.

В третия кръг в испанската столица българинът ще се изправи срещу победителя от мача между Люка Пуй (Франция) и Стефанос Циципас (Гърция), който е по-късно тази вечер.

"Резултатът говори сам за себе си. Всичко се получи. Изпълних ударите си по най-добрия начин. Поставих противника под напрежение, той ми даде много пространство и шансове да удрям топката добре. Бях концентриран да печеля всяка една точка, която мога. Настройката ми беше различна заради по-хладното време. Не съм си поставял каквито и да е цели. Опитвам се да извлека максимума. Ако играя като днес, ще имам шансове", заяви на корта Григор Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови