Григор Димитров проби на полуфинал във Виена

OFFNews 28 октомври 2022 в 17:30 2938 1

Григор Димитров

Снимка Getty Images

Григор Димитров продължава победния си ход

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров напомни за най-силните си дни, след като се класира на полуфиналите на турнира в зала от сериите ATP 500 във Виена.

Той срази в 1/4-финален сблъсък с 6:3, 4:6,6:4 американеца Маркос Гирон в завързан сблъсък. Ден преди това българинът изхвърли и осмия в световната ранглиста Андрей Рубльов.

За Григор това е първи полуфинал във Виена, а за последно той достига до такава фаза на турнир на закрито през 2020 година в Антверп.

В спор за място на финала Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Даниил Медведев и Яник Зинер. С достигането си до тази фаза той си спечели 180 точки за ранглистата и от понеделник ще се завърне в топ 30.

Димитров започна силно и след ранен брейк поведе с 3:0 гейма, а след това запази аванса си до края на първия сет. Димитров доминираше сериозно срещу 58-ия в света американец, като направи общо 16 печеливши удара срещу едва един на противника и загуби само две точки от 22 разиграни при собствен сервис, а при първото си подаване той беше перфектен със 17 от 17.

Втората част беше много по-оспорвана и равностойна. При 1:1 гейма българинът пропиля аванс от 40:15 при сервис на съперника, а след това Хирон стигна до първите си възможности за пробив също при 40:15 и се възползва от втората, за да поведе с 3:1. Димитров, обаче, веднага върна брейка, след което изравни за 3:3. Хирон все пак взе сета след късен пробив в десетия гейм.

В решаващата трета част българинът реализира брейк за 2:1, но веднага след това загуби предимството си. Димитров все пак проби отново за 5:4 и това се оказа решаващо.

Така той си осигури място на трети полуфинал за сезона след турнира в Мелбърн през януари и надпреварата от сериите "Мастърс" в Монте Карло в средата на април, с което заработи 125 970 евро освен споменатите 180 точки за световната ранглиста.

Българинът завърши срещата с 11 аса срещу само 5 за Хирон и с 41 печеливши удара срещу 16 на американеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!