Григор Димитров отпадна на полуфинал в "Куинс" след мъжка игра

OFFNews 24 юни 2017 в 21:50 4398 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и Фелисиано Лопес изнесоха зрелищен трисетов спектакъл в полуфинален мач на турнира на трева от сериите АТР 500 в "Куинс клъб", Лондон, но победата отиде у испанеца след 5:7, 3:6, 2:6 в негова полза.

Двубоят беше повторение на финала от 2014 година, когато Григор триумфира с трофея.

Мачът беше белязан от дъждовете в Лондон, които забавиха началото му, а се наложи и прекъсване. Във финала Лопес ще се изправи срещу Марин Чилич, който по-рано през деня се наложи над Жил Мюлер.

Двамата тенисисти си размениха по един сет, а в крайъгълен камък се превърна четвъртия гейм на третата част. Тогава Григор на магия спаси шест възможности за пробив на испанеца, който запази самообладание и спечели след това с лекота подаването си.

При 2:3 и 30-30 Лопес изгради перфектно тактически точката и изигра няколко сериозно лифтирани форхенда на бекхенда на българина, който определено му изневеряваше в този мач.

Григор се пропука при 30-40, но след това подготви добра атака към мрежата и заличи седми брейкбол.

Стигна се и до осми шанс за пробив пред Лопес, при който Григор сбърка едно воле, като прати топката в мрежата, вместо в полето на съперника, и предаде сервиса си – 2-4.

Българинът продължи да се бори на корта, отрази общо 11 точки за пробив, но накрая се предаде пред намиращия се в отлична форма Лопес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови