Григор Димитров открива Laver Cup тази вечер срещу Франсис Тиафо

OFFNews 21 септември 2018 в 12:06 1915 0

Снимка Instagram: Grigor Dimitrov

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на демонстративния турнир Laver Cup тази вечер от 21:00 часа срещу американеца Франсис Тиафо.

Срещата е първа в надпреварата и така хасковлията ще има възможност да даде преднина на отбора на Европа. Интересно ще е и при двойките, където в тандем ще действат Новак Джокович и Роджър Федерер.

Ето и разписанието за деня:

След 21,00 часа българско време: Григор Димитров - Франсис Тиафо следва: Кайл Едмънд - Джак Сок не преди 03,00 часа: Давид Гофен - Диего Шварцан Новак Джокович/Роджър Федерер - Кевин Андерсън/Джак Сок

Иначе турнирът не прилича на нито един друг в календара на АТР. Всъщност концепцията на "Лейвър Къп" наподобява до голяма степен състезания в други спортове – например "Райдър Къп" в голфа и "Москони Къп" в билярда.

Една от малкото съществени разлики е, че в споменатите две надпревари противопоставянето е между Европа и САЩ, докато тук единият тим може да бъде съставен от тенисисти от каквато и да е национална принадлежност, стига да не са европейци. Или както често се казва на английски – Rest of the World.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови