Джокович: Самоувереността ми надделя

OFFNews 23 ноември 2018 в 11:41 1174 0

Сръбската суперзвезда Новак Джокович коментира тежките моменти, през които премина в началото на годината и увереността, която му е била нужна, за да преоткрие най-добрия си тенис.

"Дори когато бях далеч от най-добрата си форма, някъде около Индиън Уелс, Маями, началото на сезона на клей, че ще отнеме време, за да си върна обичайното ниво. Вярвах в процеса, въпреки че ми бе много трудно в този момент.

В крайна сметка самоувереността ми надделя, като голяма заслуга имат и хората от екипа ми, които съставиха дългосрочната стратегия за завръщането ми. Имахме цели.

Както вече съм споменавал, US Open бе една от тях, надявах се там да съм във върхова форма и да покажа най-добрия си тенис. Това обаче се случи още по-рано – по време на сезона на трева. Нещо, което беше повече от добре дошло.

Сега със сигурност има значими подобрения в играта ми, в начина, по който се чувствам на корта, подходът ми – по-уверен съм, по комфортно ми е. Годината бе фантастична", каза Джокович.

Припомняме, че сърбинът стартира сезона извън Топ 20, след като дълго време се бореше с контузия, но го завърши като номер 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови