Драма в Мелбърн, четири мачбола не стигнаха на Серина Уилямс срещу Каролина Плишкова

OFFNews 23 януари 2019 в 09:22 3881 0

В изключително зрелище се превърна полуфиналът от Откритото първенство на Австралия между Серина Уилямс и Каролина Плишкова. Чешката тенисистка успя да наложи волята си след 6:4, 4:6, 7:5 като в решителния трети сет навакса пасив от 5:1 гейма.

Първият сет започна отлично за Плишкова, която реализира пробив и при 3:1 бе близо до втори такъв. По-малката от сестрите Уилямс обаче успя да удържи подаването си, но продължи да изпитва трудности при посрещането. Без да даде на съперничката си точка за пробив, Каролина затвори първата част при резултат 6:4.

Втората част също започна силно за чехкинята, която отново проби за 3:2. Серина отказа да се предаде, а упоритостта ѝ бе възнаградена с три точки за връщане на пробива. Седемкратната шампионка в Австралия успя да върне пробива, а до края на сета бе безпощадна и го спечели с 4:6.

Силната игра на американката продължи и в третия сет. В него тя бързо достигна преднина от 5-1 и изглеждаше въпрос на време мачът да свърши в нейна полза. При приземяване след сервиз Уилямс получи контузия в глезена след което Плишкова получи възможност да върне един пробив. Чехкинята успя да се справи с тази задача, а при резултат 5:4 спаси два мачбола. Движенията на носителката на 23 титли от Големия шлем бяха силно ограничени от болките в глезена, което пролича и в следващия гейм, в който бе пробита на 0. Минути по-късно Плишкова я довърши и сложи край на участието ѝ в турнира, класирайки се за първи път на полуфинал в Австралия.

В спора за място на финала Каролина Плишкова ще се изправи срещу Наоми Осака от Япония, която срази в два сета украинката Елина Свитолина 6:4 6:1 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови