Доминик Тийм: Надал не те оставя да дишаш, когато играе на клей

OFFNews 26 ноември 2018 в 11:30 2162 0

Световният номер 8 в мъжкия тенис Доминик Тийм сподели, че турнирът от Големия шлем "Ролан Гарос" остава едно от любимите му места за игра.

Австриецът имаше две поредни загуби на полуфинал, преди да стигне до мача за титлата през този сезон, но там отстъпи на Рафаел Надал.

"Неописуеми спомени. Не само за финала, играх три поредни полуфинала в Париж! Това е изключително. Париж е градът, в който съм постигал най-много досега. Винаги се радвам да се върна там, независимо от причината.

Отвратително е да играеш срещу Надал на клей, не те оставя да дишаш. В Рим и Мадрид е малко по-лесно да му се противопоставиш, тъй като кортовете са по-малки и по-бързи.

На Ролан Гарос обаче, особено на "Филип Шатрие", кортът е толкова голям… Ако не покажеш най-добрия си тенис и не играеш сензационно е много трудно да правиш уинъри срещу него.

Тази година се борих от началото до края на финала. В началото мачът всъщност бе доста отворен, докато той не започна да показва защо вече имаше 10 титли от Ролан Гарос на сметката си", каза Тийм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови