Безплатни тренировки по тенис за деца на кортовете в Борисовата градина

OFFNews 28 ноември 2022 в 14:09 2256 0

Безплатни тренировки за деца по тенис организира БФТенис

Снимка БФТенис

Безплатни групови тренировки по тенис за деца организира БФТенис

Българската федерация по тенис предоставя възможности за безплатни групови тренировки на територията на "Български тенис център" в Борисовата градина за начинаещи деца на възраст между 6-10 години и трениращи (картотекирани деца) на възраст между 10-16 години.

Инициативата е под надслов „Излизаме от мрежата. Вход свободен" и е в отговор на изолацията по време на пандемията от COVID-19 и последствията от нея: увеличаване на времето пред електронните устройства, обездвижване. Целта е да се предостави достъпна и здравословна алтернатива на проблема, съобщават от БФТенис.

Пилотното издание обхваща всеки уикенд от 07.01.2023 г. до 02.04.2023 г. Децата ще имат право на до 5 тренировки в рамките на тримесечния период. В група ще има до 8 деца, всяко занятие ще продължава по 55 минути. Професионални треньори ще напътстват децата.

Освен свободен достъп до кортовете и треньори, федерацията предоставя и тенис ракети и топки.

Пилотното издание на инициативата стартира в София на 7 януари, но се планира постепенно да обхване и други градове - Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Благоевград.

За предварително записване се попълва формуляр, който може да се изтегли от сайта на федерацията, и се изпраща до имейла [email protected] от 27.11.2022 до 09.12.2022 г.

Посланик на каузата е Цветана Пиронкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови