Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

Българското участие на Sofia Open приключи безславно

OFFNews 10 ноември 2020 в 18:27 3316 0

Националът на България за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на двойки на на турнира по тенис от сериите АТP 250 в София с награден фонд 389 270 евро.

Участващите с "уайлд кард" Кузманов и Виктор Троицки (Сърбия), който е шампион в София при дуетите със сънародника си Ненад Зимонич през 2017 година, загубиха от водачите в схемата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция) с 2:6, 4:6 за малко повече от час на твърдите кортове в зала "Арена Армееец".

Австриецът и французинът очакват на четвъртфиналите британците Джони О'Мара и Кен Скупски, които вчера елиминираха българите Александър Донски и Васко Младенов с 6:3, 6:4.

Юрген Мелцер и Едуар Роже-Васлен се стремят към класиране на Финалния турнир на АТP в Лондон през следващата седмица, като имат 140 точки аванс в борбата за последното свободно място срещу поставените под номер 2 в София британци Джейми Мъри и Нийл Скупски.

Класиране на финала в "Арена Армеец" или отпадане на Мъри и Скупски преди мача за трофея в София ще гарантира на Мелцер и Роже-Васлен квота за надпреварата на осемте най-добри двойки за сезона в британската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови