България със сериозни шансове за участие в нов тенис турнир на АТР

OFFNews 16 ноември 2018 в 15:03 1800 0

Мъжката тенис асоциация и Tennis Australia официално представиха турнира ATP Cup, който ще открива мъжкия тенис календар от 2020 година.

Надпреварата ще се провежда в три австралийски града в рамките на 10 дни (3 до 12 януари). ATP Cup ще има награден фонд на стойност 15 милиона долара и ще носи 750 точки за ранглистата на победителите.

Добрата новина за България е, че облагодетелствани са страните, които имат първа ракета с ранкинг сред първите 24 в света. Това означава, че ако Григор Димитров участва, с него ще има и друг български тенисист, който ще има възможност за сериозно израстване в ранглистата при успех на страната ни.

Ето кои държави имат право да играят до момента:

Сърбия, Испания, Швейцария, Аржентина, Германия, Южна Африка, Австрия, Япония, САЩ, Русия, Италия, Великобритания, Гърция, Канада, България, Грузия, Белгия, Южна Корея, Франция, Австралия, Унгария, Чили, Словакия.

Иначе новият сезон 2019 в тениса още е далеч, но Григор вече започна подготовката си за него в резиденцията си в Монте Карло.

Българинът пусна в социалната мрежа Инстаграм клипове и снимки от тренировките си във фитнеса под зоркото око на Себастиен Дюран, който отговаря за физическата му подготовка.

Засега е ясно, че Димитров ще започне кампанията си по традиция в Бризбън, като е потвърдил участие и на демо турнира FAST4. Преди дни той посети и академията на бившия си наставник Патрик Муратоглу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови