Australian Open, ден 1: Любимецът на домакините се отказа часове преди началото, Радукану с победа въпреки контузията

Надал трябваше да води близо четиричасова битка, преди да напусне корта като победител

OFFNews 16 януари 2023 в 10:37 2871 0

Ник Кириос на пресконференцията, на която обявява оттеглянето си от Откритото първенство на Австралия в последния момент, часове преди началото му.

Снимка Getty Images

Ник Кириос на пресконференцията, на която обявява оттеглянето си от Откритото първенство на Австралия в последния момент, часове преди началото му.

Откритото първенство на Австралия по тенис започна с изненада още преди първия си ден. Любимецът на домакините, австралиецът Ник Кириос се оттегли часове преди началото му заради контузия в коляното.

27-годишният финалист от Уимбълдън беше поставен под №19 в основната схема и беше смятан за потенциален фаворит за титлата.

Той коментира контузията си с думите, че е съкрушен и че „домашния“ му турнир от Големия шлем е един от най-важните за кариерата му.

Миналата година Кириос спечели титлата на двойки в Австралия заедно с Танаси Кокинакис.

Под въпрос също заради контузия, но в китката, беше и първата ракета на Великобритания Ема Радукану. Още като тийнейджърка Радукану влезе „с гръм и трясък“ в елита на световния женски тенис през 2021 г., след като спечели също „домашния“ си турнир от Шлема – Уимбълдън.

Британка прави това за първи път от 1977 г., когато трофея вдигна Вирджиния Уейд.

20-годишната днес британка обаче не разочарова в първия кръг. Тя спечели първия си мач в Мелбърн срещу Тамара Корпач с 6:2, 6:3 за час и 26 минути.

По-трудна се оказа победата на поставения под №1 при мъжете Рафаел Надал, на когото се наложи на води близо четиричасова битка с британеца Джак Дрейпър. В крайна сметка 22-кратният носител на титли от Големия шлем се наложи с 7:5 2:6 6:4 6:1 след 3 часа и 42 минути игра на пълни със зрители корт.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще излезе на него за първия си мач утре срещу Аслан Карацев, полуфиналист на турнира през 2021 г.

Предстои и първата битка с българско участие и при жените. Виктория Томова има трудна съперничка – Белинда Бенчич. И техният мач е във вторник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!