За пръв път Александър Зверев се класира на полуфинал в Големия шлем (видео)

OFFNews 29 януари 2020 в 10:02 2456 0

Младият талант Александър Зверев се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в Големия шлем, след като победи Стан Вавринка с 1:6, 6:3, 6:4, 6:2 на Откритото първенство на Австралия.

Германецът показа тениса, който го изведе до номер 3 в света преди време, както и способността си да излиза от трудни от ситуации, включително през промяна в играта в посока повече активност на корта, за което в миналото често е бил критикуван.

В първия сет Вавринка тотално доминираше в разиграванията и категорично надигра Зверев, давайки му само един гейм. 

Втората част тръгна по-оптимистично за германеца, който имаше и ранен брейкбол, но го пропусна. В осмия гейм обаче бекхендът на Вавринка спря да работи, а така съперникът му стигна до нов шанс да пробие и го направи – 5:3, а после и изравни сетовете.

В третия сет Зверев съумя да пробие подаването на Вавринка в първия гейм, но швейцарецът веднага направи рибрейк. Малко по-късно германецът проби за 3:2, а това беше повече от достатъчно за 22-годишният тенисист да спечели сета.

Четвъртата част приличаше на началото на срещата, но с обратен знак. Зверев поведе с 4:0 и нямаше никакви проблеми да затвори мача.

Следващият съперник на Зверев ще бъде Рафаел Надал или Доминик Тийм. В общия баланс в срещите германецът отстъпва на Матадора с 1:5 победи. Срещу Тийм статистиката също не е в полза на Саша - 2:6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови