"Защо депутатите имат защита от МВР, полицаите можеха и да не успеят да спасят Сидеров"

OFFNews 30 октомври 2015 в 09:04 3172 1

Имунитетът на депутатите извън правото им на свободно изразяване на позицията им е привилегия. Не виждам защо трябва да имат специална защита от органите на реда за поведението си.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по бТВ, като коментира предложението на ГЕРБ за частична отмяна на депутатския имунитет след нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ след местния вот. 

"Това беше доста драстичен случай на провокация и обществено напрежение, което можеше да ескалира. Полицията няма как да приложи всички мерки, които биха използвали, заради имунитета на замесените", каза Бъчварова и допълни, че в противен случай нещата са щели да се развият много по-бързо и по различен начин. 

Ако не се промени положението с депутатските имунитети, полицията ще остане "безпомощна да реагира в такива случаи", каза още Бъчварова лно ниво на нетърпимост. "Можеше МВР да не може да му помогне", коментира вътрешният министър, но според нея е нямало съзнателно действие от страна на Сидеров в посока саботиране на изборите.

За атентата срещу Алексей Петров Бъчварова заяви, че МВР работи много активно, но "всяка информация, която се дава публично, може да повлияе на разследването". 

Бъчварова разкри, че МВР провежда акция срещу купувачи на гласове за балотажа днес и утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews