Защитен свидетел на няколко пъти звъни без причина на телефон 112

OFFNews 02 ноември 2020 в 16:47 3168 0

С любопитен случай на злоупотреба със спешния телефон 112 ще се занимае съдът в Козлодуй.

Районната прокуратура е внесла за разглеждане обвинителен акт срещу жител на града.

Обвиняемият е осъждан и е защитен свидетел по наказателно производство на Специализираната прокуратура, по което му била подсигурена физическа охрана, съобщиха от държавното обвинение. 

Вечерта на 19 януари мъжът се обадил на телефон 112 и поискал от органите на реда в Козлодуй физическа охрана. Операторът няколко пъти го попитал за мястото, на което се намира. Човекът посочил адреса си в Козлодуй, въпреки че системата го локализирала на друго място. Бил изпратен дежурния служител, който установил, че обвиняемият не се намира там, което потвърдили и близките му.

На 21 март обвиняемият, представяйки се като А.Р.А., предал невярно повикване за тревога чрез Единен европейски телефон за спешни повиквания. Мъжът заявил, че на ул. „Зорница“ и ул. „Калина“ в Козлодуй има масово събиране на хора и силна музика, въпреки забраната заради извънредното положение в страната. Пристигналите на място полицаи установили, че подадената информация не отговаря на истината. Било образувано досъдебно производство, а мъжът на няколко пъти променял версия по случая.

Обвиняемият съзнавал незаконния характер на деянието и вредните последици от него.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!