Започва дело срещу обвиняем, убил майка си, по новите правила на НК

OFFNews 05 ноември 2020 в 13:29 2053 0

Съдът ще гледа дело за умишлено убийство при условия на домашно насилие.

Обвиняемият живеел с майка си в апартамент в столичния ж.к. „Дианабад“. Жената работела като готвачка и обикновено се прибирала късно вечер. Тя оправдавала пред съседите периодичните отсъствия на сина си с ангажименти в чужбина.

По времето, когато бил вкъщи, синът редовно злоупотребявал с алкохол, влизал в конфликти с майка си, което ставало повод за скандали помежду им. Понякога бил гонен от жилището и преспивал на етажната площадка.

В началото на март 2019 г. отново се върнал вкъщи. По обяд на 10 март 2019 г. обвиняемият започнал да пие и това продължило до късно вечерта. Последвал скандал между майка и син.

Около 23 ч. обвиняемият влязъл в стаята на майка си, която била полузаспала, и я наръгал. Жената починала от раните си. 

Мъжът се върнал в кухнята, допил останалия алкохол, след което заспал. Сутринта напуснал апартамента и се настанил за две нощувки в хотел в столичния ж.к. „Люлин“, където бил задържан.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за майка му. Тя имала възможност да осъзнава и емоционално да преживява случващото се, както и да изпитва болки и страдания. Обвиняемият проявил изключителна ярост, ожесточение, отмъстителност или садизъм, коравосърдечие и безчовечност.

Това дело за убийство, извършено при условията на домашно насилие, е първото в Софийската градска прокуратура след приетите в Наказателния кодекс промени. За него законът предвижда затвор от 10 г. до 20 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!