Заловиха мъж с два бойни пистолета в колата, носел си и 68 патрона през границата

OFFNews 23 ноември 2022 в 13:31 1594 0

Пистолет

Снимка АМ

Боен пистолет със заличени номера скрил шофьора в якето си

33-годишен мъж с двойно гражданство - турско и френско, е опитал да пренесе два бойни пистолета и 68 патрона за тях в автомобила си през "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция Митници. 

С двама спътници в колата, шофьорът с инициали О.С. пристигнал на митническия пункт около 23,30 часа на път за от Турция за Франция. 

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в джоб на яке, поставено в купето на лекия автомобил е открит боен пистолет със заличен сериен номер. В хода на проверката са намерени още един боен пистолет, укрит в куфар сред дрехите на шофьора, и 68 патрона – в гърба на шофьорската седалка. 

Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

На шофьора с инициали О.С. на 33 г. е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!