Закрито заседание и нови доказателства: Върнаха Васил Михайлов в ареста

OFFNews 28 юни 2023 в 13:36 3414 1

Васил Михайлов

Снимка БГНЕС/Архив

Васил Михайлов

Софийският районен съд отново върна прокурорския син Васил Михайлов в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", предаде бТВ.

Това е станало тази седмица в закрито заседание.

На 13 юни съдът наложи по-лека мярка за неотклонение на Михайлов - "домашен арест", с условието той да остане под стража, докато стане ясно дали ще има внесен протест и окончателно решение на Софийския градски съд.

Междувременно обаче са постъпили нови доказателства по делото срещу Михайлов от страна на прокуратурата. Така, на закрито заседание, Софийският районен съд е решил да отмени собственото си определение и Михайлов да остане в ареста.

Тепърва страните по делото ще се уведомят, след което решението може да се обжалва пред Софийския градски съд.

На едно от поредните заседания Михайлов поиска да бъде пуснат под домашен арест с мотива, че иска да е при "неговите хора". 

В ареста е пълно с провокатори "Ако ме пуснете под домашен арест, се прибирам директно у дома. Въобще не искам да излизам с друга мярка. Трябва ми само да съм при моите хора", каза 19-годишният младеж, обвинен в побои над няколко души в Перник. 

През април той бе осъден за побой в Созопол, за който направи самопризнания. За нанасянето на средна телесна повреда Михайлов получи едва 1,6 г. пробация и 100 часа безвъзмезден труд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика