Задържаните за кражба от офис на мобилен оператор остават в ареста

OFFNews 08 декември 2021 в 17:33 1803 1

Снимка БНР/Архив

Четиримата мъже, обрали офис на мобилен оператор в София, остават в ареста, реши Софийският районен съд. 

Мъжете са обвинени за това, че на 6 декември около 4.30 ч. на ул. „Тодорини кукли“ в София са счупили входната стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали са 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта с телефони и аксесоари, зарядно, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство. Докато трима били в офиса, четвъртият стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

От прокуратурата съобщават, че единият от задържаните е осъден с влязла в сила присъда за идентично деяние. Друг от арестуваните е осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление.

Задържаха обирджии в София и Пазарджик, един от тях със 165 регистрации в МВР

Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива. Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.

Единият от задържаните има 165 криминални регистрации.

Според съда обвиняемите могат да извършат друго престъпление, като е взето предвид, че задържаните вече са осъждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

09.12 2021 в 04:02

Понякога се чудя каква е тая паралелна реалност в Бантустан. Хващат кокошкарите с кражби за "няколко десетки хиляди лева", и като рецидивисти ще им залепят 3-5 години в Казичене. Лъжко и Кокорчо за 3 месеца във власта врътнаха схема със земя през кумове и другарчета за 28 млн, и все пак ФАЩ чрез вернопоклонния фатмак фармасонин отново ни ги спуснаха през комина, за да се "борят с корупцията и престъпността"!?