Задържаният зам.-шеф на 3 РУП бил повишен от началник на отдел за джебчийски кражби

OFFNews 14 февруари 2020 в 09:13 4476 0

Снимка Архив

Задържаният заместник-началник на 3 РУП в София е бил шеф на сектора за джебчийски кражби и е бил повишен. Другият задържан пък е бил началник на група в този отдел. 

Това разкри главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който коментира ареста на двамата висши полицаи, присвоили тото фиш от възрастна жена, по Нова тв. 

Жената подава жалба, че е жертва на джебчийска кражба. Освен документи й е откраднат и печеливш фиш от тотото. Тя подава заявление в районното, че е станала обект на кражба и колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата”, разказа Иванов.

„Красимир Любомиров е стар служител на системата с достатъчно опит. За да повишим доверието на обществото, трябва да се справяме и с такива случаи, допълни главният секретар.

За задържания за обира на банката от софийския булевард „Борис III” Иванов уточни, че досега не е извършвал грабежи, но е криминално проявен.  Мотивът, най-вероятно, е, че е дължал пари, стана ясно от думите на Иванов за задържания син на скулптора Георги Чапкънов

Категорично няма връзка между отделните грабежи, каза още главният секретар на МВР. 

Враца и Монтана са районите, които се открояват с битовата престъпност. В момента тече операция във Враца, допълни Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови