Задържаният 18-годишен младеж ударил майка си с вентилатор, а баба си - ритал, заплашил, че ще ги убие

Причината била забележка, че се прибрал късно

OFFNews 03 август 2023 в 18:18 2970 0

Снимка pixabay

Задържания по-рано днес 18-годишен младеж от Пловдив за домашно насилие, ударил майка си с вентилатор в гърба и ритал баба си. Освен това ги заплашил с убийство, съобщиха от Районната прокуратура в града. 

С.О. е с повдигнато обвинение за закана за убийство, за нанасяне на лека телесна повреда и за системно психическо насилие. 

Установено е, че на 1 август между С.О., майка му и баба му възникнал конфликт, по време на който той започнал да буйства и се заканил с убийство на майка си и баба си. Поводът за спора била отправена забележка към младежа, че се прибирал късно вкъщи.

След конфликта пострадалите напуснали жилището, впоследствие излязъл и С.О. Няколко часа по-късно двете жени се върнали, но не допуснали момчето в жилището, защото се страхували от него.

На следващи ден младежът се прибрал и проявил агресия към близките си, защото не бил допуснат да нощува в дома си.

Той отново се заканил с убийство на двете жени, ударил майка си в гръдния кош с вентилатор и проявил насилие спрямо баба си, като с ръката я стискал за рамото, а през това време я ритал.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews