Задържан е 19-годишен, намушкал 27 пъти жена

OFFNews 10 май 2021 в 13:23 1767 0

Окръжната прокуратура в Силистра задържа за 72 часа 19-годишен младеж от село Скала за грабеж и убийство, съобщават от държавното обвинение. От прокуратурата допълват, че младежът убил жена, ограбил я, откраднал колата й и катастрофирал с нея.

Тялото на 51-годишната жертва е открито на 7 май в дома й в Скала. Тя имала 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба.

Смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа е установено, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Липсвали пари и златни накити. Автомобилът на жената също е откраднат. Колата е намерена след катастрофа в съседно село.

Извършител на престъплението е Ф.Р. Той е открит късно вечерта в село Поройно. Направил е самопризнания и е привлечен към наказателна отговорност за извършеното тежко умишлено престъпление. Законът предвижда за такова лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според прокуратурата съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и да напусне страната и да възпрепятства разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!