Задържаха счетоводителка, пренасочвала пари към собствената си сметка

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2020 в 11:27 1668 1

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., на 46 г., привлечена като обвиняема за това, че в периода от 6 януари до 11 юни като счетоводител на трудов договор в търговско дружество е присвоила 205 562 лв. Освен това в периода от 26 май до 10 юни като счетоводител на граждански договор в друго търговско дружество е взела 10 552 лв. или общо 216 114 лв.

До момента е установено, че М.Г. е извършвала преводи от сметки на двете фирми, които е обслужвала счетоводно, към нейни лични банкови сметки. В основанията за плащане тя записвала, че парите отивали за различни авансови плащания, за доставчици и др. , което не отговаряло на истината.

На 19 юни обвиняемата М.Г. е била задържана за срок от 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Димитровград и е била привлечена към наказателна отговорност. На 22 юни Районен съд – Димитровград й е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания в имоти, обитавани от обвиняемата и нейни близки, приобщени са справки извлечения за движението на суми от дружествата, които М.Г. е обслужвала, иззета е счетоводна документация и др. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови