Задържаха обирджиите на инкасо автомобила, открити са част от парите

OFFNews 29 март 2018 в 15:41 8245 0

Четирима души са билиа задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен, при който бяха откраднати над 200 хиляди лева, обявиха от Окръжната прокуратура в града.

Обвинението ще поиска задържаните да останат в ареста за 72 часа. Очаква се да им бъде повдигнати обвинения за квалифициран грабеж в особено големи размери. Работи се по версии за съпричастност на четиримата в други обири. Претърсват се жилища в Плевен, които задържаните са обитавали, съобщава БНР. В едно от тях е открита част от откраднатата сума, както и голям боен арсенал, част от който е незаконно притежаван.

Нападението е било извършено около 19.30 часа в сряда пред магазина на "Кауфланд". Говорителят на прокуратурата Рени Кирилова обясни, че парите са отнети от охранителите на фирма "ВИП Секюрити" със сила. При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета.

Нападателите издебнали охранителите, когато са прибирали пари от един от магазините. Престъпниците са ударили един от охранителите, изтикали са го навън от микробуса, след което влезли и избягали с лекотоварния автомобил и с парите в него. По непотвърдена информация двама от нападателите са били въоръжени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!