Задържаха мъжа, счупил стъклото на бус в Пловдив, повдигат му три обвинения

OFFNews 25 октомври 2023 в 17:06 1417 0

Петър Петров

Снимка prb.bg

Петър Петров

Мъжът, който разби прозореца на микробус в Пловдив, е задържан и са му повдигнати три обвинения, съобщи районният прокурор Петър Петров на брифинг. 

За случая първо съобщи бащата на пострадалия шофьор на буса. От прокуратурата съобщават, че обвиненията срещу 43-годишния агресивен мъж са за хулиганство с изключителна дързост, причиняване на лека телесна повреда и за повреда на чужда вещ.

Установено е, че на 23 октомври в Пловдив, около 17 часа, задържаният е управлявал лека кола, с която препречил пътя на буса, шофиран от 21-годишен мъж.

В този момент обвиняемият спрял колата, слязъл и се насочил към буса. Започнал да крещи и да удря предното ляво стъкло на буса, като в резултата на няколкото нанесени удари с длан, го счупил. Разпръснатите стъкла са причинили наранявания по лявата скула и лявата китка на 21-годишния.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

„Ще бъдем безкомпромисни към всякакви прояви на агресия по пътя, на улицата, на работното място и спрямо всякакви хулигански действия и прояви на насилие. Прокуратурата обявява нулева толерантност към тези действия“, каза районният прокурор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика