Задържаха мъжа, който за трети път уринира върху бг знамето, този път - до спецпрокуратурата

OFFNews 10 ноември 2020 в 16:16 4190 1

Снимка Архив

Михаил Михайлов от Стара Загора, който през 2018 г. бе осъден условно, след като качи клип в интернет как поругава знамето на България, е задържан днес за същото деяние. 

Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от спецобвинението. 

Михайлов в момента е обвинен за това, че на 7 септември 2020 г. на неустановено място в Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за срок до 72 часа. 

Междувременно, на 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда как Михаил Михайлов уринира върху българския трибагреник - този път на 60-ина метра от оградата на органите на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата. Предстои материалите по този случай на поругаване на българския флаг да бъдат присъединени към вече образуваното досъдебно производство. 

Днес, 10 ноември 2020 г., обвиняемият е задържан от органите на МВР и предстои да му бъдат предявени новите обвинения.

За първи път Михаил Михайлов бе обвинен за същите престъпления през 2018 г., а впоследствие и осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Той бе признат за виновен затова, че на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в столицата запалил знамето на Република България, уринирал върху него и заснел действията си, а на 2 юни 2018 г. публикувал видеоклипа в интернет пространството. Съдебно-психиатрична експертиза по тогавашното дело доказа, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови