Повече от 3 часа Илчовски разказвал всичко на прокуратурата

OFFNews 14 май 2021 в 16:08 6646 0

Снимка БТА

Над три часа продължи разпитът на агробизнесмена Светослав Илчовски в Специализираната прокуратура заради скандалните му разкрития за търговия с влияние, рекет и корупция във високите етажи на властта. Те бяха направени пред парламентарната комисия за ревизия на управлението в последните 10 г. 

Илчовски разказа пред депутатите, че бил изнудван от управляващите и приближени до тях бизнесмени и директно назова шефа на фирма "Градус" Иван Ангелов, който пък го обвини в лъжа. Зърнопроизводителят съобщи още за скандален клип за издевателства в затвора срещу Миню Стайков. Стайков заяви "нямам сестра" и така даде да се разбере, че не се разпознава в сигнала на Илчовски.

"Питаха ме за всички твърдения – за рекета, за какво ли не? Питаха ме и за видеото", бе лаконичен на излизане от прокуратурата днес Илчовски. На въпрос какви документи е представил пред разследващите Илчовски реагира: "За кражбата на вашите пенсии. Изчезвайте от тука!".

Той е дал показания в присъствието на адвоката си Галя Гълъбова. 

След разпита той се върна за кратко в прокуратурата, а на излизане отказа да отговаря на журналистически въпроси. Само подхвърли ядосано: "Иван Ангелов е най-големият крадец и аз ви го показах, бе глупаци!".

Адвокат Гълъбова бе пестелива на обяснения. От думите й се разбра само, че Илчовски е бил разпитан като свидетел за определени обстоятелства и твърдения, които са били представени пред комисията по ревизията и че са оставили необходимите документи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!