Военен следовател стреля в центъра на София след пиянски скандал

OFFNews 24 октомври 2018 в 22:45 5276 0

В понеделник, 22 октомври, военен следовател е стрелял в центъра на София след пиянски скандал в заведение, става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

Към 23 ч. в заведение на ул. „Цар Самуил“ военен прокурор /полковник/ и военен следовател /подполковник/ от състава на Военноокръжна прокуратура – София, след употреба на алкохол, са предизвикали скандал с други посетители на заведението.

"При излизане пред входа на заведението военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред напусналите вече помещението други граждани е произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена", съобщават от прокуратурата.

След сигнал на телефон 112 на място са пристигнали патрули на СДВР, сигнализирана е Военна полиция. На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател.

С постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжна прокуратура – Сливен, тъй като обвинените магистрати са от състава на военната прокуратура в София.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение на двамата магистрати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!