Ветко Арабаджиев е в болница с коронавирус

OFFNews 23 ноември 2020 в 14:30 2522 0

Подсъдимият бизнесменът Ветко Арабаджиев е в болница с COVID-19. От известно време той се е лекувал извън болницата на затвора, съобщи БНР.

Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от миналия май по обвинение за участие в организирана престъпна група, е настанен в частно лечебно заведение.

Намира се под денонощна охрана, казаха от Министерството на правосъдието. Миналият петък му е направен PСR тест, който се е оказал положителен и Арабаджиев е бил преместен и настанен е в COVID отделението на лечебното заведение.

Ветко и Маринела Арабаджиеви станаха клиенти на прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления в размер над 8 000 000 лв. и пране на пари.

В края на октомври Върховният касационен съд отмени окончателно възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров върху недвижими имоти, собственост на "Виктория груп корпорейшън" ЕАД на съпрузите. Става дума за част от обезпечителните мерки за общо 379 444 968 лв., наложени по искане на КПКОНПИ на Арабаджиеви и свързани с тях 9 други дружества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови