Версията за умишлен инцидент в Хитрино е изключена, високата скорост остава водеща

OFFNews 13 декември 2016 в 16:34 5537 9

„Умишлено причиняване на инцидента в Хитрино се изключва, водеща е версията за висока скорост на влака”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров след среща с Районната прокуратура в Шумен, предаде БГНЕС.

По думите му всички версии се проверяват.

„В интерес на истината, влакът се е движил, изпреварвайки своето разписание”, поясни Цацаров и добави, че няма отклонения по отношение на сигналите, които са подавани от гаровата сигнализация към влака.

Разследващите органи са иззели записващите устройства и на двата локомотива. Това на първия вече е разчетено, а второто устросйтво е по-сложно и неговото разчитане предстои.

Назначена е експертиза на данните, като резултатите от нея ще бъдат готови най-късно в понеделник. Тогава ще се знае и точната скорост, с която злополучният влак се е движел.

Цацаров поясни, че машинистите също са били разпитани. До момента са извършени 24 експертизи и са разпитани над 30 свидетели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12044

4

Sanders

13.12 2016 в 18:59

Някой може ли да ми обясни как така пропан бутан гърми в отворено пространство ? Според официалната наука - физика,химия у др., да не ги изреждам всички ,този газ гърми само когато е в затворено пространство ,защото при горенето има рязко разширение за много кратък период от време (секунди) и побтози начин пръска обшивката която го ограничава.Същите тези науки казват , че когато е в атмосферата той просто ди гори.А според гл.секретер на МВР ,се е взривил въздуха около цистерната , а не самата цистерна !!!!???? Някой има ли предположение какво крият ? И как така вече 3 (три) дни останалите цистрени изпускат газ, който не се взривява ?

29585

3

Izalina

13.12 2016 в 18:22

Не, благодаря. Бултаймс не чета по никакъв повод и никакви теми, дори и да имат половин допирна точка с някаква истина.

Умисъл обаче има, Цацаров, и тя е минимум в плачевното състояние, в което оставяте и все по-дъбоко заравяте цялата държава, докато биете тъпана как се раздавате за нея. Смятам, че няма нужда да конкретизирам множественото число.

10523

2

spongi

13.12 2016 в 17:54

Ако искате, прочетет това - http://bultimes.com/vzrivat-v-selo-hitrino-be-kontrolirano-meropriyatie-na-tsru-pentagona-izvarsheno-chrez-krilata-raket a-s-tsel-otklonenie-na-obshtestvenoto-vnimanie-ot-podgotvyanite-smartonosni-dej/