ВАС отмени безплатната храна и напитки за полицаите заради административни нарушения

OFFNews 20 декември 2022 в 15:04 1335 1

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Пътна полиция

Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на тричленен състав от 19 август 2022 г., с което е отменена безплатната храна и напитки за полицаите, а причината е административни нарушения при издаване на наредбата. 

С решението си ВАС отменя Наредбата за определяне на условията и реда за осигуряване на левовата равностойност на полагащата се безплатна храна на служителите на Министерството на вътрешните работи, полагащи труд през нощта - от 22 ч. до 6 ч.

Административно дело № 9825 от 2022 г. е образувано пред ВАС по касационна жалба на министъра на правосъдието, а административното дело пред тричленния състав е образувано по жалба на полицай.

Петчленният състав приема изводите на тричленния състав, че при издаването на наредбата са допуснати съществени административни нарушения. От съдържанието на мотивите към проекта на процесната наредба е видно, че МВР не е спазило законовото изискване да посочи финансовите и други средства, необходими за прилагането й, както и очакваните резултати, включително финансовите, ако има такива.

Няма информация за спазването на основните принципи за обоснованост, стабилност, откритост и съгласуваност, и това води до извода за нарушение на административнопроизводствените правила. Това е основание за отмяна на наредбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

20.12 2022 в 15:44

Носенето на фуражка необратимо води до инвалидност поради слабоумие! Изглежда законодателят у нас е стигнал до този извод и затова пенсионира яки мъже в разцвета на силите си на 40 години и им изплаща 20 заплати!