Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Върнаха в ареста банкерката, източила над 1 млн. лв.

OFFNews 02 юни 2020 в 15:56 2729 0

Снимка prb.bg

Варненският апелативен съд отмени определението на Окръжния съд и върна в ареста банкова служителка, присвоила над 1 млн. лв от клиенти на банката. 

На 22 май първата инстанция е заменила "задържането под стража" спрямо Невена Й. на "домашен арест" с електронно наблюдение. Протуратурата обжалва това решение и днес Апелативният съд отново я върна в ареста. 

Според обвинението банковата служителка е отклонила над 1 038 900 лв от сметки на вложители. Жената изпращала парите по куриер на мъж от Монтана, когото познавала само по интернет.

Според обясненията й пред разследващите, искала да му помогне да реши финансови проблеми с лихвари. Виртуалният й приятел Сергей М. също е привлечен към наказателна отговорност - за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Представителят на прокуратурата посочи, че счита определението на Окръжния съд за противоречащо на закона. Въпреки че жената не е съдена преди, тя е извършвала престъплението в дълъг период от време.

Адвокатите на Невена Й. заявиха, че тя е била подлъгана и подведена. Според тях откраднатите пари не могат да попадат в нея, защото тя не знае къде са. Вече 6 месеца след задържането си жената съдейства на разследването. Защитата потвърди, че няма опасност Невена да се укрие или извърши ново престъпление.

Чрез видеовръзка обвиняемата поиска домашен арест.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че за втори път Окръжен съд Варна определя домашен арест за Невена Й. и за втори път горната инстанция отменя съдебния акт за това. Настоящото определение не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews