В кръвта на Диона имало следи и от температуропонижаващи лекарства

OFFNews 10 април 2024 в 10:31 2775 1

Диона

Снимка Facebook/Денислава Сашова

Диона

В кръвната проба на попфолк певицата Диона имало следи от температуропонижаващи лекарства, съобщи говорителят на Софийската районна прокуратура (СРП) Николай Николаев пред Нова телевизия.

Денислава Сашова, по-известна като Диона, бе арестувана през януари за шофиране с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен. Предстои тя да се изпрaви пред съда.

Наличието на температуропонижаващи лекарства в кръвната ѝ проба обаче не я освобождава от наказателна отговорност, заяви Николаев.

Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп, съобщи говорителят на СРП.

Николаев обясни, че съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно - на наркотични вещества, трябва да бъде установено чрез кръвна проба. При Диона не е било установено наличието на коноп в кръвта. По думите на говорителя на СРП обаче има следи от коноп в "друг биологичен материал" - обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност.

"С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в кръвта на Диона се наблюдават следи и от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал подобни лекарства, прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни", каза Николай Николаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки