Учителка по български е обвинена за лихварство

66-годишната дама от Долни Чифлик признава, че търгува със злато, а сред клиентите й са нейни ученици и родители

OFFNews 12 май 2022 в 19:46 4289 1

Снимка БНТ

Учителка по български език и литература от Долни Чифлик е обвинена, че се занимава с лихварство. При обиск в дома ѝ са иззети над 20 000 лв., злато и документи с дати на залози и падежи, съобщи БНТ. Жената обяснила, че има право да търгува със злато и призна, че сред клиентите има и нейни ученици.

До разследването се стигнало след сигнал, че 66-годишната учителка се занимава и с лихварство. Последвали обиски на жилището и използваното като офис помещение, където са открити пари и ценности.

"Три тефтера със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. 1500 броя златни накити с общо тегло над три килограма, около 20 000 лв. в различни валути. Проведени са множество разпити, имащи отношение по случая", обясни директорът на ОД на МВР-Варна ст. комисар Атанас Михов.

Самата учителка отрича за лихварството.

"Просто някаква измислена история. Това не е така! Кой ще отиде да се оплаква? Няма такъв!", коментира тя пред националната телевизия.

Но признава, че има лиценз за продажба на злато.

"Толкова съм им помагала на хората, защото аз просто си имам достатъчно пари, които съм ги наследила, достатъчно имоти продадох като наследство и зимата беше тежка и аз на много хора съм правила услуги. Аз съм учителка и те са обикновено са мои ученици или родители на ученици", обяснява дамата.

За момента няма данни лихварката да е заплашвала своите длъжници. Вече са разпитани 15 свидетели. Оказва се, това не е първото ѝ провинение

"Извършителката е позната на МВР по линия лихварство. Същата е задържана за същия вид престъпление през 2019 г., като за случая тогава досъдебното производство беше преобразувано в следствено дело", уточни ст. комисар Михов.

Работата по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

12.05 2022 в 21:37

Набива в канчетата на нещастните дечурлига глупостите на русофила дедо ви Вазов и колко пъти са ни освободили рашките, после ходи да заработва, "че с тази даскалска заплата", накъде..?