Убитият от Мария Боньо Фаса лежал 30 г., не съжалявал за изнасилванията

OFFNews 01 август 2016 в 10:12 6924 4

Снимка бТВ

62-годишният Богдан Динев, който бе убит от 18-годишната Мария Гиздева в Стара Загора, е лежал близо 30 години в затвора за различни престъпления, най-често за изнасилвания. Момичето твърди, че е било насилено от мъжа, известен с прякора Боньо Фаса.

Инспектор Красимир Кръстев, надзирател в софийския затвор, добре познава Динев, защото е бил инспектор в затвора в Стара Загора, когато Боньо Фаса е лежал там. В затвора се държеше добре, нямаше провинения, не беше агресивен към другите затворници, разказва Кръстев по бТВ.

пит обаче сочи, че мъжете, извършили изнасилване, често извършват същото престъпление, след като излязат от затвора. Надзирателят напомни, че Богдан Динев е излежал присъдите си и не е бил освободен предсрочно.

18-годишната Мария се предаде сама и беше обвинена в убийство и задържана за 72 часа. През социалната мрежа стотици хора от цяла България настояваха за незабавното й освобождаване с мотива, че е действала при самоотбрана. В петък – 29 юли, жители на Стара Загора излязоха пред съда в подкрепа на Мария.

Съдът освободи 18-годишното момиче под парична гаранция от 500 лева. Обвинението към нея беше смекчено в причиняване на средна телесна повреда, която е причинила смъртта.

Близките на Динев възнамеряват да заведат граждански иск срещу Мария. Вероятно, техен адвокат ще бъде Станимир Ченалов, брат на съдия Румяна Ченалова, съобщи още бТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

11.08 2016 в 19:56

Ако го бяха убили веднага след първото изнасилване, всичко останало щеше да бъде наред! Много сериозно трябва да се помисли за големината на наказанията при тежки престъпления. За изнасилване - не по-малко от доживот.

Поздрав!

15256

3

mendi

01.08 2016 в 15:14

Един боклук по малко! Не знам близките на Фаса с какви очи ще завеждат дело, вероятно цялото семейство е обременено, не само Боньо!
А до съд въобще не трябва да се стига! При неизбежна самоотбрана случая се прекратява още във фаза досъдебно.
Естествено няма да се изненадам ако българския съд заключи че мария е част от клана на "безликите" от Game of Thrones и я осъди за предумишлено убииство. Жалко че момичето ще изгори заради тая хлебарка!!!

13507

1

" Вероятно, техен адвокат ще бъде Станимир Ченалов, брат на съдия Румяна Ченалова"

Ще ползват платената версия на Темида.