Убиецът от Нови Искър искал да ограби домовете, в които Кети Кюхова чистела

Росен Ангелов се самоубил три дни преди да бъде открит, съобщи шефът на следствието

OFFNews 10 януари 2018 в 15:33 29318 8

Снимка БГНЕС

Шесторното убийство и последвалото самоубийство на Росен Ангелов в Нови Искър, защото за нас то не подлежи на съмнение, се разглеждат в едно цяло, заяви шефът на следствието и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната салата. 

С едно и също оръжие са убити Кети Кюхова и останалите жертви, с него се е самоубил и Росен Ангелов, подчерта Сарафов. ДНК доказала, че по дрехите на Ангелов, намерени в постройката на самоубийството му, са открити следи от Кюхова и убития й съпруг Неделчо Юнаков. 

От заключението на съдебно-медицинската експертиза е ясно, че смъртта на Ангелов е настъпила бързо, била е неизбежна и е резултат от един изстрел, заяви Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Той се е самоубил на 5-и януари, показала още експертизата. Последното влизане в таблета на Ангелов е в сайтове с детска порнография, определени от Сарафов като "гнусни", и е от 4 януари, уточни шефът на следствието.

Експертизата е категорична, че няма никакви данни за наличие на каквато и да е била борба по тялото на Ангелов. Не се доказва наличие на етилов алкохол, барбитурати, метанол и наркотици, каза още Николова. 

Сарафов допълни, че Ангелов си е направил сам заглушител за пистолета от маслен филтър, като се е научил как се прави това от интернет. 

Мотивът за убийството е освен на отхвърления любовник, и финансов. Причината за разрива в отношенията му с Кети Кюхова е, че той е искал от нея да му даде кодовете за алармата и ключове в някои от домовете на богати хора, които тя е почиствала, а той искал да ограби, разкри Сарафов. 

Той повтори, че Кети е първата убита, но тялото ѝ е захвърлено след убийството на роднините ѝ. Свидетели са разказали, че близките на Кети започнали да я търсят и са били живи около 23 часа на 31 декември. 

Смята се, че мотивът да бъдат убити роднините на Кети е, че всички те са знаели за връзката му с нея и биха сигнализирали полицията при откриване на тялото ѝ.

Сарафов допълни, че са използвани СРС при издирването на Росен Ангелов. Опитахме се, като знаехме, че има мобилен телефон, чрез джи пи ес да издирим местонахождението му, обясни той. 

По думите му от прокуратурата са знаели кой е убиецът 24 часа след престъплението, а пък след 48 часа това е било доказано чрез ДНК-анализа, като ДНК от дрехи на Ангелов е сравнена с ДНК, взета от Ангелов през 2007 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

8

IBL IBL

10.01 2018 в 21:15

Хехе, пичове, пощегувах се по-долу бе.
Как да вярваш на хора, които се чудят как да оцелеят с мизерните си заплати, униформи, привилегийки и, които МАСОВО не са отишли в тая система, за да ни пазят от престъпници и да ги ловят и наказват, а защото няма друга или не стават за друга работа. Все пак, вижте, мога да пиша и да чета грамотно, значи имам малко акъл. ;)
Апропо, тая работа с минусите по десет я правете малко по-тарикатски. Предочите ми скочиха с по десет масово. :) И без това хората вече четат форумите, за да разберат малко повече верни неща и, за да видят истински дебати. Айде, със здраве и споко. Носете си новите дрехи, както казва един ЗИП. :)

8931

7

AnderXale

10.01 2018 в 21:05

Въпрос с повишена трудност! Как така, при 6 коментара от 6 различни човека всички плюещи властта и никой не вярващ на родното МьеВьеРье, изникнаха 11 минуса и няма плюсове? То това май по същия начин, както самоубиха Ангелов...

6947

5

theprofet

10.01 2018 в 17:34

Ако имаше идея да се самоубива, защо му е да разчиства свидетелите? Нещо пак издиша милиционерската теза...

6947

4

theprofet

10.01 2018 в 17:32

Навързаха всичко без едно - мотив за самоубийството.

15914

3

поп Дръвчо

10.01 2018 в 17:31

Ся, последно, жената чистачка а мъжът (ако и да бил рогоносец) - ДДС-ар.

12416

2

IBL IBL

10.01 2018 в 16:54

Яко! Аз им вярвам! А вие?!

6145

1

kokoten

10.01 2018 в 16:12

....как ги чаткат тия работи МВР-ейците...