Турски гражданин влиза в затвора за незаконно преминаване на границата ни

OFFNews 03 май 2017 в 16:28 2783 1

32-годишен турски гражданин от кюрдски произход ще лежи година и пет месеца в затвора, заради незаконно преминаване на границата ни за втори път. 

Окръжният съд в Добрич потвърди присъдата на Районния съд в Каварна срещу Вейсел Д. Той е признат за виновен в това, че на 3 април 2017г., в района на ГКПП Дуранкулак, в условията на повторност, е излязъл през държавната граница на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, за което е осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба от 100 лева. Съдът в Каварна е привел в изпълнение и условно наказание от 5 месеца, наложено на подсъдимия от Районен съд - Свиленград за същото деяние. 32-годишният мъж ще трябва да изтърпи двете присъди при първоначален общ затворнически режим. 

Окръжният съд потвърди първоинстанционната присъда, след като прецени, че както от действията, така и от обясненията на подсъдимия се установява безспорно, че той съзнателно е нарушил граничния режим, като по черни пътища и без необходимите документи е преминал границата на страната. 
При служебната проверка на първоинстанционния съдебен акт Окръжният съд констатира, че незаконосъобразно подсъдимият е осъден да заплати сторените разноски за преводач в наказателното производство в размер на 125 и отмени присъдата в тази част.
Решението на Окръжен съд - Добрич не подлежи на обжалване и протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

03.05 2017 в 17:01

СРАМОТА!
Толкова народ мина през татковината ни, видяли един нещастен кюрд и го осъдили. Строго при тва.

И какво значи "в условията на повторност"?! Кой ги измисла и пише тези дивотии?! Ми тва е морфологична чекия бе! Как не ви е срам?!
Казва се "в условия на установен рецидив" или "в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив".
Пък рецидива си има законна скала - опасен, тежък и прочие степени.
Да ви бях ПОВТОРИЛ! И писача и редактора.
Повторност...
Езикови гамени и талибани.