Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Турчинът, бил граничари на Капитан Андреево, остава в ареста

OFFNews 25 август 2017 в 21:07 20347 7

Турският гастарбайтер Абидин Йоздемир, счупил крака на граничен полицай на ГКПП Капитан Андреево, остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по решение на Хасковския окръжен съд.

Трите туркини, участвали в побоя, са пуснати под парична гаранция от по 2000 лева, които трябва да платят в срок до 10 дни.

46-годишният Абидин Йоздемир, съпругата му Перихан Йоздемир (44 г.), дъщерите им Шермин и Тугба бяха арестувани от българските власти на 24 август след като нанесоха побой над гранични полицаи.

Срещу тях бе повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на трима гранични полицаи.

Един от униформените е със счупен крак, друг – с разкъсно-контузна рана на носа, а третият – с охлузване на корема и оток с кръвонасядане на дясната ръка, пише свиленградският сайт Старият мост.

Турските медии също писаха за случая. Според журналисти от южната съседка, гастарбайтерите били в неизвестност след задържане им на  ГКПП Капитан Андреево.

В Турция твърдят, че Абидин Йоздемир е бил жестоко бит от служители на граничния пункт. Той и съпругата му Перихан и трите им дъщери Шермин, Тугба и Пелин били натръшкани на земята, сложени им били белезници. От стаята на ареста турците обаче успели да изпратят снимки на пребития Абидин на близките им в Измир.

Снимките били получени от Мендерес Йълдъръм, сват на бития. Той се обърнал за съдействие към Министерския съвет и Министерството на външните работи.

„Много сме притеснени какво се случва с нашите близки. Малко след като получихме снимките бе прекъсната всякаква връзка с тях“, твърди Мендерес Йълдъръм пред турската държавна информационна агенция „Анадолу“.

Ябгу Алаш Орда, който твърди, че е очевидец на случилото се, разказва, че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Според него счупеният крак на полицая бил "случаен инцидент при движение на заден ход", пише още Старият мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

7

neverland

29.08 2017 в 11:40

Е нема как да стане #Сам.
Страхливи са ни и полицаите и граничарите и военните..нямат самочувствието.... на орган на реда, че те не знаят как се борави с оръжие...
 
X

Подкастът на OFFNews