Трима охранители отиват на съд за убийството на жена

OFFNews 12 февруари 2021 в 13:00 1997 0

Трима охранители на 48 г., 24 г. и 33 г. са предадени на съд за убийството на жена по особено мъчителен начин. Засега тримата са под домашен арест.

Инцидентът станал на 16 май 2019 г., когато 28-годишната жена влязла в двора на изоставен месокомбинат на ул. „Малашевска“ в столицата, където имало складови помещения. Не след дълго била задържана от единия от мъжете, който охранявал обекта. Той се обадил в дежурната част на охранителното дружество, за да докладва за действията си. Преди това обаче завързал ръцете на момичето със "свински опашки".

Няколко часа по-късно в двора на месокомбината пристигнал автомобил, от който излезли другите двама охранители. Вместо да известят полицията за влизането на външно лице на територията на обекта, тримата решили за назидание да пребият жената.

Вкарали я в хале и започнали да я удрят по главата и тялото с бухалки, като проявили особено усърдие. После я извели от обекта и я пуснали да си ходи със завързани ръце. Състоянието й обаче се влошило и паднала пред частен имот в квартала.

Открил я е случаен минувач, който подал сигнал в полицията. Медиците констатирали смъртта й, а експертизата показала, че има контузии по главата, мозъчен и белодробен отток, фрактури, множество увреждания по тялото и крайниците. Те станали причина за развитие на травматичен и хеморагичен шок и белодробна емболия, довели до остър срив в дишането. Именно това била причината за настъпилата смърт.

Тримата охранители са били привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство, като единият от тях извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като бил осъден от компетентен съд във Венецуела на 13 години и 4 месеца затвор за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!